• Είσαι Άνεργος, Νέος Επιστήμονας ή Ασφαλισμένος στον ΟΓΑ?
 • Προϋποθέσεις Συμμετοχής των Ωφελουμένων στην Πράξη «Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση "ΕΡΜΗΣ"».
 • H Πράξη απευθύνεται σε συνολικά 90 Ωφελούμενους οι οποίοι θα προωθηθούν στην Απασχόληση.

ΝΕΑ

 • ΔΡΑΣΗ 8. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

  Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη "ΤΟΠΣΑ ΕΡΜΗΣ" στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης "Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση ΕΡΜΗΣ" και η Asset Τεχνολογική Προσκαλούν τους Εργοδότες της Θεσσαλονίκης να παραστούν σε Ενημερωτική Εκδήλωση.

  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Απριλίου 2015 και ώρα 16:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Πλατεία Μοριχόβου 1 - Λαδάδικα, 5ος όροφος).

  Κατεβάστε τη Πρόσκληση και το Πρόγραμμα της συνάντησης.

 • ΔΡΑΣΗ 11. ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

  Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη "ΤΟΠΣΑ ΕΡΜΗΣ", η οποία υλοποιεί την Πράξη "Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση ΕΡΜΗΣ", με κωδικό έργου MIS380417, και η Asset Τεχνολογική ενημερώνουν ότι την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί διακρατική συνάντηση με τον Οργανισμό Synthesis Center for Research and Education (Κύπρος).

  Η συνάντηση θα λάβει χώρα στα γραφεία της Asset Τεχνολογική (Γιολδάση 2, Ν. Κόσμος, ΤΚ 11744).

  Κατεβάστε το Πρόγραμμα της Συνάντησης

 • Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη των ατόμων που συμμετέχουν σε έργα ΤοπΣΑ-ΤοπΕΚΟ

  Ξεκινά στις 24 Ιουλίου 2014 η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων των δράσεων «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας - ΤοπΣΑ» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες - ΤοπΕΚΟ.

  Read more...
 • ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΠΕΚΟ & ΤΟΠΣΑ

  Την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014 πραγματοποιήθηκε ευρεία συνάντηση εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων τριάντα (30) Αναπτυξιακών Συμπράξεων (ΑΣ) από οχτώ (8) Περιφέρειες, που υλοποιούν έργα ΤΟΠΣΑ και ΤΟΠΕΚΟ, και συζητήθηκαν πολυποίκιλα θέματα και προβλήματα, ενώ αναπτύχθηκαν προτάσεις που θα εκθέσουμε παρακάτω.

  Read more...
 • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΠΣΑ ΚΑΙ ΤΟΠΕΚΟ

  Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη "ΤΟΠΣΑ ΕΡΜΗΣ", η οποία υλοποιεί την Πράξη "Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση ΕΡΜΗΣ", με κωδικό έργου MIS380417, σας ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ να παραστείτε σε ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,την ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 και ώρα 19:00,στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Πλατεία Μοριχόβου 1 - Λαδάδικα, 5ος όροφος).

  Read more...
 • ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΠΕΚΟ & ΤΟΠΣΑ

  Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

  Την Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε ευρεία συνάντηση εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων 20 Αναπτυξιακών Συμπράξεων (ΑΣ) από 5 Περιφέρειες, που υλοποιούν έργα ΤΟΠΣΑ και ΤΟΠΕΚΟ, και συζητήθηκαν πολυποίκιλα θέματα και προβλήματα, ενώ αναπτύχθηκαν προτάσεις που θα εκθέσουμε παρακάτω.

  Read more...
 • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

  Η Εσπερίδα διοργανώνεται την Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 18:00 μμ στα πλαίσια της Δράσης 2. "Δικτύωση της Αναπτυξιακής Σύμπραξης με Τοπικούς Φορείς", με σκοπό τη Δικτύωση και την Προώθηση Καινοτόμων Ενεργειών Συνεργασίας με τους Τοπικούς και Περιφερειακούς Φορείς της Θεσσαλονίκης και την επίτευξη των στόχων του προγράμματος.

  Read more...
 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Με τη συμμετοχή εκπροσώπων 20 Αναπτυξιακών Συμπράξεων από 5 Περιφέρειες, που υλοποιούν έργα ΤΟΠΣΑ και ΤΟΠΕΚΟ, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013, εκδήλωση, κατόπιν πρωτοβουλίας της Α.Σ. ΤΟΠΣΑ ΕΡΜΗΣ, στα πλαίσια υλοποίησης της Δράσης 3. «Δικτύωση της ΑΣ με άλλες Αναπτυξιακές Συμπράξεις» του Τοπικού Σχεδίου Δράσης για την Απασχόληση ΕΡΜΗΣ με κωδικό MIS 380417. Στόχος του έργου: η προώθηση 90 ωφελουμένων στην απασχόληση και την επιχειρηματικότητα.

  Read more...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Χρήσιμες Ιστοσελίδες για τους Ωφελούμενους

www.alfavita.gr  Εκπαιδευτικό Ενημερωτικό Δίκτυο 

www.kariera.gr  Career Builder Greece

www.skywalker.gr  Εργασία στην Ελλάδα

www.proson.gr  Εύρεση Εργασίας στην Ελλάδα

www.mycarriera.gr  Αναζήτηση Απασχόλησης στην Ελλάδα

www.proslipsis.gr  Ευκαιρίες στην Απασχόληση

www.anergoi.gr  Παράθυρο στο Μέλλον

www.diktuo-ergasias.gr  Βρες τη δικιά σου Εργασία

www.gr.indeed.com  Ένα κλίκ. Όλες οι Θέσεις Εργασίας

www.asep.gr  Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού

www.oaed.gr Οργανισμός Απασχ. Εργατικού Δυναμικού

se 1

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) είναι αστικός συνεταιρισμός κοινωνικού σκοπού με περιορισμένη ευθύνη των μελών του και διαθέτει εκ του νόμου την εμπορική ιδιότητα.

Η σύσταση και η λειτουργία τους ορίζεται βάσει του άρθρου 18 του Ν.4019/2011 (216/Α) για την «Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα». 

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση είναι η επιχείρηση εκείνη, η οποία διοικείται ισότιμα από τα μέλη της και η λειτουργία της βασίζεται στην επιδίωξη συλλογικού οφέλους, ενώ το κέρδος της προκύπτει από δράσεις που εξυπηρετούν αποκλειστικά το κοινωνικό συμφέρον

Επιτυχημένα παραδείγματα Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο καταδεικνύουν ότι προσφέρουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους να εργάζονται μαζί και να συστήνουν βιώσιμες επιχειρήσεις, οι οποίες δημιουργούν θέσεις εργασίας και προάγουν την ευημερία της κοινωνίας.

Εκτύπωση

ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων 20 Αναπτυξιακών Συμπράξεων από 5 Περιφέρειες, που υλοποιούν έργα ΤΟΠΣΑ και ΤΟΠΕΚΟ, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013, εκδήλωση, κατόπιν πρωτοβουλίας της Α.Σ. ΤΟΠΣΑ ΕΡΜΗΣ, στα πλαίσια υλοποίησης της Δράσης 3. «Δικτύωση της ΑΣ με άλλες Αναπτυξιακές Συμπράξεις» του Τοπικού Σχεδίου Δράσης για την Απασχόληση ΕΡΜΗΣ με κωδικό MIS 380417. Στόχος του έργου: η προώθηση 90 ωφελουμένων στην απασχόληση και την επιχειρηματικότητα.

Στόχος της εκδήλωσης, η ουσιαστική σύμπραξη δυνάμεων των Αναπτυξιακών Συμπράξεων, η οποία θα αξιοποιεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις δυνατότητες συνεργασίας και κοινής δράσης για την επίτευξη των στόχων των έργων.

Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η ανάληψη πρωτοβουλιών  και η προώθηση μέτρων για την υποστήριξη της αποτελεσματικότητας των προγραμμάτων ΤΟΠΕΚΟ  και ΤΟΠΣΑ.
Όπως επισημάνθηκε από όλους τους συμμετέχοντες, λόγω της σημαντικής επιδείνωσης της ικανότητας των επιχειρήσεων να προσλάβουν ανέργους και ακόμα πιο δύσκολα ανέργους ΕΚΟ, καθώς και της καθολικής αδυναμίας των ανέργων να προχωρήσουν σε  εκκίνηση επιχειρηματικότητας, είτε αφορά σε αυτοαπασχόληση, είτε ίδρυση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, απαιτείται η διάθεση πόρων για την χρηματοδότηση διακριτού έργου προώθησης της απασχόλησης – αυτοαπασχόλησης και ίδρυσης ΚοινΣΕπ, για την επαγγελματική αποκατάσταση των συμμετεχόντων σε έργα ΤΟΠΕΚΟ και ΤΟΠΣΑ.  

Προς τούτο θα πρέπει να προβλεφθεί άμεσα:

 • Η διασύνδεση με άλλα προγράμματα επιδότησης της ετεροαπασχόλησης και της αυτοαπασχόλησης
 • Η ύπαρξη θεσμικού πλαισίου για την προώθηση σε δράσεις απόκτησης εργασιακής εμπειρίας
 • Η χρηματοδότηση  του start-up των κοινωνικών επιχειρήσεων από το Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας, το οποίο ακόμη δεν έχει συσταθεί
 • Διαμόρφωση  ειδικών προγραμμάτων για τους ωφελούμενους των ΤΟΠΣΑ & ΤΟΠΕΚΟ

Μόνον μέσα από τα κίνητρα που θα παρασχεθούν, θα επιτευχθούν οι στόχοι των συγκεκριμένων Προγραμμάτων και θα αποφευχθεί ο κίνδυνος απώλειας πόρων.

Για όλα τα παραπάνω, καθώς και για τη διάχυση καλών πρακτικών στην αντιμετώπιση προβλημάτων διαχείρισης των Πράξεων, αποφασίστηκε, μέσω σχετικού Συμφώνου Συνεργασίας, η σύσταση Δικτύου Αναπτυξιακών Συμπράξεων, οι οποίες υλοποιούν έργα ΤΟΠΣΑ και ΤΟΠΕΚΟ, ώστε να καταβληθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την υλοποίηση ποιοτικών και επιτυχημένων έργων.